50 euro voor mensen met een laag inkomen.

DSCN2053vrijdag 07 november 2008 16:37

In de raadsvergadering van 4 november is besloten dat Goudse gezinnen met een laag inkomen in de dure decembermaand een extraatje krijgen van 50 euro. Het extraatje wordt netto uitgekeerd. De 50 euro heeft ook geen nadelige gevolgen op andere uitkeringen of op zorg- of huurtoeslag.

ChristenUnie, CDA, PvdA en GroenLinks dienden gezamenlijk een motie in, waarin het college werd opgedragen hiervoor te zorgen. De Tweede Kamer had hiervoor eerder al geld gereserveerd. De wethouder heeft toegezegd te zorgen dat degenen die een inkomen of uitkering hebben tot 120% van het minimuminkomen, nog voor de kerstdagen de 50 euro overgemaakt krijgen.

Om iedereen te bereiken die hier recht op heeft, moet er veel publiciteit aan worden gegeven. Tegelijk biedt dit de mogelijkheid om nog weer eens te wijzen op andere, structurele mogelijkheden voor inkomensondersteuning want lang niet alle Gouwenaren maken gebruik van de mogelijkheden die er zijn. Van de ruim 3.600 Goudse huishoudens die aanspraak kunnen maken op het extraatje zijn 2.200 tot 2.300 huishoudens bekend bij de gemeente. Deze huishoudens ontvangen een brief van de gemeente dat zij de bijdrage automatisch ontvangen.
 
De overige huishoudens met een laag inkomen kunnen dit extraatje verkrijgen door het aanvragen van de Geld-Terug-Regeling. Na toekenning van deze aanvraag wordt de bijdrage automatisch overgemaakt en kan men profiteren van de overige vergoedingen en kortingen van de Geld-Terug-Regeling. Het aanvraagformulier is te verkrijgen op www.gtrgouda.nl of door contact op te nemen met bureau Geld-Terug-Regeling Gouda, telefoonnummer (024) 6631884 of via de gemeente Gouda, telefoonnummer 0182-588 566.


Anke Huisman-Mak

Labels
Fractie

« Terug

Archief > 2008 > november

Geen berichten gevonden