Goudse Kanjer voor de voedselbank!

voedselbankdonderdag 07 december 2017 22:38

‘Het is zo fijn om iets terug te kunnen doen.’ Dit was de reactie van een vrijwilliger bij de Voedselbank toen ik daar te gast was. Deze vrouw was 40 jaar geleden, met haar gezin, naar Nederland gekomen en in Gouda gaan wonen. ‘Het was heel moeilijk, met één koffer, geen familie en vrienden en je kent de taal niet. Maar ik ben zo dankbaar voor alles wat ik heb gekregen en daarom wil ik anderen ook helpen. Het is zo fijn om iets terug te kunnen doen.’

Op de Nationale Vrijwilligersdag wil ChristenUnie Gouda een knipoog uitdelen aan de kanjers van Gouda. Daarom ben ik naar de Voedselbank gegaan om daar op donderdagochtend zo’n 25 vrijwilligers te ontmoeten. Elke week weer worden hier voor zo’n 300 gezinnen voedselpakketten samengesteld.

Bijzonder om te zien hoe enthousiast deze groep vrijwilligers samen de schouders eronder zetten. Hiermee hebben zij echt oog voor de mensen die van zeer weinig geld moeten rondkomen. Wat mij opviel is dat de groep vrijwilligers zeer gevarieerd is, mooi dat Gouwenaren met verschillende achtergronden elkaar hier ontmoeten.

Namens de ChristenUnie fractie mocht ik een ‘Goudse Kanjer’ uitreiken aan Corrie Schouten als vertegenwoordiger voor alle vrijwilligers en het bestuur van de Voedselbank.

Wout Schonewille

Labels
Fractie
Verkiezingen

« Terug

Archief > 2017 > december

Geen berichten gevonden