Knipoog voor Goudse vrijwilligers

Vrijwilligers St Jan vierkantvrijdag 15 december 2017 22:55

Op donderdag 7 december was het de Dag van de Vrijwilliger. De ChristenUnie Gouda heeft daarom een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet door hen de “Knipoog voor Gouda” te geven. De “knipoog” bestaat uit een oorkonde en een kleine attentie.

St.-Janskerk

Theo Krins reikte de “knipoog” uit aan twee kosters van de Sint Janskerk, Jan Stigter en Jan IJkelenstam. De beide kosters helpen al vele jaren actief mee om alles voor, tijdens en na de kerkdiensten op zondag in goede banen te leiden.  Ze doen dat samen met nog twee andere kosters. Op zondag zijn ze al heel vroeg in de ochtend actief om alles in gereedheid te brengen en ook na de dienst moet er altijd nog veel gebeuren. Daarnaast zijn ze doordeweeks ook nog vaak in de kerk actief voor alle werkzaamheden die moeten gebeuren.  Beiden waren verrast en blij met deze blijk van waardering, al gaven ze gelijk aan dit werk met liefde te doen!

Voedselbank

Bij het uitreiken van de “knipoog” bleek dat vrijwilligers veel plezier beleven aan het vrijwilligerswerk. Zo vertelde een vrijwilliger bij de Voedselbank: ‘Het is zo fijn om iets terug te kunnen doen’Deze vrouw is 40 jaar geleden, met haar gezin, naar Nederland gekomen en in Gouda gaan wonen. ‘Het was heel moeilijk, met één koffer, geen familie en vrienden en je kent de taal niet. Maar ik ben zo dankbaar voor alles wat ik heb gekregen en daarom wil ik anderen ook helpen. Het is zo fijn om iets terug te kunnen doen’.

Wout Schonewille heeft aan Corrie Schouten, als vertegenwoordiger voor alle vrijwilligers van de Voedselbank, een “knipoog” uitgereikt als blijk van waardering. Elke week weer worden hier door vrijwilligers voor zo’n 300 gezinnen voedselpakketten samengesteld.

Ronssehof

In de Ronssehof reikte Anna van Popering-Kalkman de “knipoog” uit aan Tineke Verboom-Kats. Tineke doet al meer dan tien jaar vrijwilligerswerk. Dit doet ze door koffie te schenken en een gezellig praatje te maken met de bewoners van de Hanepraij en de Ronssehof.

Labels
Fractie

« Terug